25 oktober 2009

Genrep

I onsdags blev bilen vagnboksbesiktad utan anmärkning med kommentaren att det var en välbyggd bil! Söndagen började med att vi blev jagade av ett monster på väg till Torslanda MK's bana ...



Det var meningen att premiärturen skulle ske på Paradisbanan i Älvängen men den hade regnat bort. Nu blev det istället Torslandabanan som fick äran. Bummwen startade fint men det märktes med en gång att den inte gick rent. Efter att ha justerat tändningen genom att montera loss hela fördelaren och vrida rotorn ett hack på kugghjulet gick bilen betydligt bättre.




Efter några varv på banan stannade vi i depån för att kolla hur det stod till med allt. Då upptäckte vi att vi tappat remskivan på vevaxeln så att varken generatorn eller vattenpumpen fick någon drivning. Dagen har gett viktiga upplysningar om att bilen fungerar tillräckligt bra för att köra i Skene på lördag. Saker att fixa innan dess är att byta kylet eftersom det läcker, samt montera en ny remskiva. Tips som vi fick inför nästa säsong var att bygga ett grövre avgassystem så att den kan andas bättre. Dagens övningar gav också upplysningen att bilen gärna vill gå rakt fram i kurvorna. Det borde bli bättre med rejäl negativ camber som man får genom att flytta in övre fjäderbensfästet så mycket det går :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar